Massage

Massage behandelingen

Om gezond te blijven heeft een mens niet alleen gezonde voeding en voldoende beweging nodig, maar ook een dagelijkse dosis aanraking.
De kracht van aanraking is van essentieel belang. De boodschappen die aanraking overbrengen zijn tien keer krachtiger dan die van woorden alleen!
Massage is heilzaam en heeft veel positieve effecten op onze gezondheid. Het geeft heling, geruststelling, troost en hernieuwde vitaliteit.

Basische kruidenstempel massage

Massage bij kanker

Voor mensen die de ziekte kanker hebben (gehad) is een massage zeer heilzaam en ontspannend.
Massage bij kanker is een liefdevolle respectvolle massage. De aanraking is zeer zacht. Er wordt rekening gehouden met uw lichamelijke situatie zoals het aangedane gebied, de bijwerkingen van uw medicatie, uw conditie en energieniveau. Aan de hand daarvan bekijken we gezamenlijk welke positie voor u het prettigst is. Dat kan zijn een massagetafel, een stoel of een bed. Dat wat voor u goed voelt.

Een zachte massage kan zorgen:
- voor ontspanning en ondersteuning bij het herstel
- voor het in contact komen met je lichaam en voelen dat je meer bent dan “de ziekte”.
- voor het vertrouwen in je lichaam om te kunnen herstellen.
De massage kan ook symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, isolatie, stress en somberheid verminderen.

Ik heb een erkende training gevolgd en ben op de hoogte van alle belangrijke zaken om een verantwoorde behandeling te kunnen geven.
Een aanraking zonder medisch doel maar vanuit pure aandacht is vaak erg welkom. www.stichtingvoorjou.nl

Hotstone massage

Deze massage word uitgevoerd met zwarte basaltstenen die gevormd zijn vanuit de hete lava van vulkanen. De stenen worden opgewarmd tot een temperatuur van circa 45 °C en worden dan op het lichaam opgelegd. Door de druk, warmte en magnetische kracht van de stenen krijgt deze massage een diepere dimensie. Deze vorm van massage is dan ook uitermate geschikt voor de ultieme ontspanning.

De werking van de stenen is ontgiftend, ontspannend en hebben een sterke magnetische kracht die vernieuwde energie geeft aan lichaam en geest.
Hot Stone massage heeft een positief effect op spier- en gewrichtsproblemen (bijv. fibromyalgie), rug en/of nekklachten, de bloedcirculatie, vermoeidheid, een gespannen gevoel/stress en lymfeproblemen.

Hotstone massage
Basische kruidenstempel massage

Basis kruidenstempel massage

Een reinigende en versterkende massage door de basische kruidenstempels volgens P. Jentschura. Een hoogwaardige huidverzorgende olie wordt samen met het basisch-minerale badzout MeineBase ingemasseerd. Tijdens de kruidenstempel massage komen de actieve stoffen uit de verwarmde en vochtige kruiden vrij. Met de kruidenstempels wordt een aangename en zachte massage in uitscheidingsrichting uitgevoerd (lymfedrainage). <br></br>De massage bevordert de doorbloeding, activeert de stofwisseling en ontzuurd zeer intensief door het zuurbindende vermogen van het badzout en de kruiden.
Geniet van deze massage, ze is één van de meest effectieve manieren om de huid te verzorgen en te regenereren.

Ontspannings massage

Massage gaat over aanraken, aangeraakt en geraakt worden. Massage is niet alleen prettig, het is een basisbehoefte van de mens. Massage biedt een moment van rust en aandacht voor jezelf, voor warmte en koestering. Massage geeft ruimte voor ontdekking, voor voelen en ervaren hoe het met je is. Door je bewust te worden wat je in je lichaam voelt, kunnen spanningen en stress verminderen en voel je je lichter, blijer en energieker. Massage is misschien wel de oudste vorm van genezen. Het helpt lichaam en geest te ontspannen.

Ik stem de massage af op jouw lichaam en (eventuele) klachten. In overleg gebruik ik hierbij etherische oliën van S.P.A. Wanneer ben jij voor het laatst gemasseerd?

Ontspannings massage
Zwangerschaps massage

Zwangerschaps massage

De zwangerschap is een mooie periode die met veel veranderingen gepaard gaat. Je lichaam moet zich elke dag weer aanpassen aan een nieuwe situatie.
Naarmate de zwangerschap vordert merk je dat je minder energie hebt en vaker vermoeid bent. Door het toenemende gewicht en de veranderde houding wordt er zeker van de spieren het nodige gevraagd.
Geef je lichaam wat extra aandacht middels een massage; het bevordert de bloedcirculatie, spieren worden soepeler en je komt tot rust.
De massage wordt in zijligging gegeven, je wordt goed ondersteund door kussens.
Benen en voeten krijgen in deze behandeling ook extra aandacht.

Andere behandelingen

VoetreflexPlus

VoetreflexPlus brengt de Chinese en westerse voetreflex samen. De combinatie biedt veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.
Ter ontspanning en therapeutisch.

Guasha & Transformational Cupping®

Een Oosterse traditionele schraaptechniek die zich richt op het verwijderen van afvalstoffen en een betere stroming van Qi en bloed.

Holistische NEI therapie

Met behulp van de holistische NEI therapie helpen we de mens zichzelf te genezen en brengen we lichaam, ziel en geest in balans door evenwicht te brengen op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

Soul Body Fusion®

Soul Body Fusion® is een makkelijke, snelle en krachtige energetische techniek om lichaam en ziel met elkaar te verbinden.