VoetreflexPlus

VoetreflexPlus behandelingen

De Plus van VoetreflexPlus
In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van de reflexzones op de voeten plus de meridianen en acupunctuurpunten vanuit de Chinese geneeskunde wordt de hele mens geprikkeld tot reactie.

  • Geeft ontspanning, zowel geestelijk als lichamelijk.
  • Geeft verbetering van de energiedoorstroming, de spiertonus, bloedsomloop en lymfecirculatie.
  • Ontgift het lichaam.
  • Stimuleert het zelfgenezend vermogen.
  • Maakt endorfinen vrij, die pijnverlichtend en stemmingsverbeterend werken.
  • Brengt het lichaam in balans,stimuleert de onderactieve en kalmeert de overactieve systemen.
  • Werkt preventief voor het behoud van gezondheid en vitaliteit.
  • Werkt ondersteunend bij chronische ziekten.

De Moxa Lamp
De Moxa Lamp ofwel TPD-lamp kunnen we afzonderlijk of aanvullend inzetten in tijdens massages en voetreflextherapeutische behandelingen. In China wordt deze lamp gezien als 'de wonderlamp'. De lamp bestaat uit twee minerale platen die verhit worden door een infrarood lichtbron, waardoor een therapeutische werking ontstaat. De 33 mineralen in de plaat zijn essentieel voor het uitvoeren van alle biologische processen in ons lichaam. De warmte van deze lamp is echt aangenaam en wordt als zeer prettig ervaren. De energie in je lijf gaat weer stromen en door de aangename warmte ga je even uit je hoofd en naar je gevoel.

Hoe helpt de moxa-lamp mij?
De lamp bevordert het zelfhelend vermogen van je lichaam, verhoogt je weerstand, bevordert de bloedcirculatie en de aanvoer van zuurstof in de weefsels, verbetert de stofwisseling, voert giftige stoffen uit cellen af en stimuleert de hypothalamus (hersendeel welke  chemische stoffen aanmaakt die invloed hebben op onder andere pijn, emotie en slaap). Verder verzacht de lamp ontstekingen en oedeem in weefsels en bevordert genezing van huidaandoeningen. Klachten die met de moxa-lamp behandeld kunnen worden zijn onder andere: (chronische) pijnklachten, gewrichtspijnen, circulatiestoornissen bv winterhanden en voeten, verstuikingen, fibromyalgie, spier- en peesaandoeningen, chronische hoofdpijn, menstruatiepijn (ook PMS), spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, reumatische klachten en huidklachten.

VoetreflexPlus massage / therapeutisch

Natuurgeneeskundig consult
Doel van de behandeling is gericht op het verminderen van gezondheidsklachten.
Op basis van een anamnese en analytische voetmassage wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Er wordt daarbij ook naar de achterliggende oorzaak van uw klachten gekeken.

Enkele therapeutische massages in de praktijk zijn:
Massages gericht op de ademhaling, spijsvertering, hormonen, spieren en gewrichten en pijn.
Lymfemassage, metamorfosemassage, chakramassage, polariteitmassage en meridiaanmassage.

VoetreflexPlus massage/therapeutisch
Ontspannende voet(reflexPlus) massage

Ontspannende voet(reflexPlus) massage

Doel van de behandeling is voornamelijk gericht op diepe ontspanning en loslaten.
U kunt daarbij kiezen uit alleen een voetmassage of gecombineerd met hoofdmassage.

VoetreflexPlus ambulant / therapeutisch

Soms lukt het niet om naar de praktijk te komen. Dan is er de mogelijkheid dat ik aan huis kom. Je kan hierbij denken aan vitaliteitsvoetreflex bij de ouder wordende mens. Ook is professionele voetmassage in de palliatieve fase van een ziekteproces mogelijk.
Vaak werkzaam als pijnreductie, acceptatie, spanning vermindering en verhogen van kwaliteit van leven.
VoetreflexPlustherapie bij ernstige ziekteprocessen is geen drukpuntbehandeling of zonebehandeling. Hiervoor worden speciale massagetechnieken toegepast.

Komt in aanmerking voor vergoeding vanuit aanvullende ziektekostenverzekering.

VoetreflexPlus ambulant / therapeutisch

Andere behandelingen

Guasha & Transformational Cupping®

Een Oosterse traditionele schraaptechniek die zich richt op het verwijderen van afvalstoffen en een betere stroming van Qi en bloed.

Massage

Geraakt en aangeraakt worden vanuit liefdevolle aandacht. Aanraking is een onmisbare sleutel tot gezondheid en welbevinden.
Ervaar - ontspan - herstel!

Holistische NEI therapie

Met behulp van de holistische NEI therapie helpen we de mens zichzelf te genezen en brengen we lichaam, ziel en geest in balans door evenwicht te brengen op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

Soul Body Fusion®

Soul Body Fusion® is een makkelijke, snelle en krachtige energetische techniek om lichaam en ziel met elkaar te verbinden.